Gorila pri Opere a ples Obyčajných ľudí....

08.01.2012 17:23

 

Ples pred operou: Matovič a Hlina vítali smotánku prirovnaním k zlodejom!

Matovič a Hlina označili hostí na plese za zlodejov
Matovič a Hlina označili hostí na plese za zlodejov
pred 2 hodinami

BRATISLAVA – Okrem vytrvalého dažďa včera večer znepríjemňoval príchod celebritám na Ples v opere aj Ples obyčajných ľudí, ktorý sa konal pred operou. Kým smotánka prichádzala do divadla po červenom koberci, námestím sa z reproduktorov ozývalo, že sa tam zišli aj zlodeji, lumpovia a podvodníci.

Historicky prvýkrát totiž Igor Matovič a Alojz Hlina zorganizovali tzv. Ples obyčajných ľudí pred operou. Chýbali síce celebrity či zahraničné hviezdy, atmosféra však bola dobrá. Okolo sto ľudí si mohlo dať kapustnicu, vypočuť si príhovory a pozrieť videoprojekciu o dokumente Gorila, v ktorom sa Ples v opere aj spomínal. Exminister Jirko Malchárek v ňom totiž v rozhovore so šéfom finančnej skupiny Penta tvrdil, že sa tam každoročne zíde celé HDP  Slovenska.

 

 

Ples pred operou otvoril Hlina zazvonením na zvon ako apel, aby sa účastníci plesu v Opere zobudili a nezabudli ani na ľudí, ktorí sú nezamestnaní, alebo musia vyžiť z 300 eur.  Najväčšia kritika sa vzniesla na politikov, ktorí sa podľa uniknutých dokumentov nechali korumpovať. „Títo ľudia  kradnú, podvádzajú, rabujú, lúpia a večer sa vyobliekajú, dajú si drahé kvádro a kam idú, vážení? Niektorí z nich práve prišli, idú na ples v opere. Títo ľudia to vedia zahrať, vedia sa šklebiť do kamery, toto je hrozné a toto ma ničí, že sme to umožnili, aby mali moc,“ vyhlásil aktivista Hlina, ktorý kandiduje na za politickú stranu Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti.

 

 

Jej zakladateľ Igor Matovič, ktorý si tiež nekládol servítky pred ústa, sa chopil slova hneď po Hlinovi.  „Haló, počujete ma pred tou operou? Dúfam, že áno, lebo máme dobrú aparatúru. Prišli sme vám pripomenúť, aby ste nezabúdali na ľudí, ktorí žijú pod hranicou chudoby. Nezávidíme vám váš ples, ale chceme, aby ste nezabúdali aj na týchto ľudí. Oslavujte, tancujte, pite, ale pamätajte, že aj na Titaniku tancovali a zabávali sa, kým na tých spodných palubách sa už topili,“ vyhlásil.

 

 

Keďže v blízkosti miesta zhromaždenia vystupovala smotánka zo svojich limuzín neodpustil si Matovič ani poznámky na konkrétnych okoloidúcich. Pochválil napríklad róbu manželky Ivana Mikloša či poprial dobrú zábavu ďalším.

 

 

„Dobre sa bavte a myslite pritom na tých 400 tisíc ľudí, ktorí nemajú z čoho žiť,“ ozývalo sa z reproduktorov. Okrem Ivana Mikloša prišiel z politikov aj Mikuláš Dzurinda a bývalý minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Viac o tom čo dialo vnútri sa dočítate tu. Ples obyčajných ľudí skončil okolo ôsmej hodiny, v čase keď všetci hostia Plesu v operu boli vnútri v divadle a ich párty sa mohla začať.