Altis zarábal na neskolaudovanej hale a skoro zomrelo cez sto oravských detí

24.01.2012 12:42

 

 

 

            Ľudia za značkou Altis  https://www.hotelaltis.sk/sk/index/ sú zodpovední za to, že do neskolaudovanej haly vpúšťali nevedomých rodičov s deťmi. Je to do neba volajúca skrivodlivosť spáchaná na bezpečnosti Oravcov a polícia to len s nevôľou vyšetruje. https://peterlatak.webnode.sk/news/praca-chvatna-malo-platna-altis-hala-padla-v-namestove-skoro-na-deti-/

             Až sa mi rozum zastavuje nad tým, že nás starostov pred pár týždňami na stretnutí Združenia miest a obcí Bielej Oravy práve v hoteli Altis ľudia z tohto hotela nabádali, aby sme motivovali deti našich škôl k návštevnosti tohto nového ľadového komplexu. Komplexu so zahmleným financovaním a ako vidieť s bezpečnostným riešením značky „časovaná bomba“. Len nám akosi zabudli všetkým povedať, že budovu chlapci z Altisu nemajú skolaudovanú.  Presvedčovacie nástroje? Napríklad: https://sport.aktuality.sk/c/121526/prezident-gasparovic-dostal-hokejovy-dres-deti-hokejovy-stadion/

            Dokonca riaditeľov základných škôl lanárili k tomu istému. Len pošlite Vaše deti k nám.  Len pošlite svoje detičky, veď u nás boli aj pán prezident Gašparovič, aj pán predseda žilinskej vucky p. Blanár, a boli aj pán primátor Trstenej, určite sme bezpeční https://tlacovespravy.wordpress.com/2011/11/13/na-otvoreni-stadiona-altis-na-orave-prezident-aj-hokejisti-bartecko-tomik-ci-pavlikovsky-fotogaleria/#.

                Pane Bože, to je nehoráznosť, toto je jasný príznak "paštikárstva" importovaného na Oravu. Zarobiť na Vašich chrbtoch Oravci, nič viac, len zarobiť na Vás, ako bulharskí otrokári.  A ty nezamestnaný oravský rodič len cvakaj https://hkaltis.stargate.sk/informacie-pre-rodicov.

 

Poznáš ich podľa ovocia.....

 

            Bývalí softwarový vývojári spoločnosti Geoinfos  len sklamane kývli rukou keď spomínali na časy práce pod vedením súčasného vedenia Altisu. Myslíte si, že táto bezpečnostná katastrofa, ktorá sa 22 januára 2012 stala Vašim deťom je len náhoda?  Nie! Je to len najvypuklejší príklad charakteru „niekoho“. Nepríde Vám to ako najnovší film v kinách zvaný :  "Penťácki"  žraloci z Trenčína, ktorí sa priživujú na Oravskej zlatej žile.

             Nechceme ani radšej vedieť odkiaľ pritiekli „ baľšoje ďenki“ na podfinancovanú halu a nechcete ani vedieť, ako jojkali oravskí dodávatelia aj z Rabče, keď ich vedenie Altisu nútilo robiť pomaly pod náklady.  Kedy konečne oravská verejnosť pochopí, kto vlastne sú „altisáci“. 

 

 

 

Združenie miest a obcí Biela Orava

okresu Námestovo

V Novoti, 29.11.2011

P O Z V Á N K A

Na základe schváleného plánu, zvolávam zasadnutie ZMOBO na deň 05.12.2011 t.j. pondelok o 10.00 hod., ktoré sa uskutoční v hoteli ALTIS na Oravskej priehrade.

Program zasadnutia:

1. Informácie z Rady ZMOS

    Predkladá: Ing Ján Kadera

2. Rozpočet obcí a dane z príjmu

    Predkladá: Ing. Ján Kadera a Ing. Ladislav Matejčík

3. Ceny za komunálny odpad pre rok 2012

    Predkladá: Ing. Ján Kadera a Ing. Ladislav Matejčík

4. Aktuálne informácie Agentúry Sever

   Predkladá: František Jedinák

5. Rôzne

 

Žiadam Vás o dochvíľnosť a účasť.

                                                                  

 

                                                                                                Bc. František Poleta

                                                                                                  Predseda ZMOBO

 

 

 

 

 

 

Hala v Trstenej, kde sa zrútil strop na Zedníka a deti, nebola skolaudovaná

Počas kampane hokejistu Richarda Zedníka nevydržal strop zimného štadióna. Našťastie, nikomu sa nič nestalo. Halu otvorili v novembri bez kolaudácie.

TRSTENÁ. Zimný štadión, na ktorom sa v nedeľu podvečer zrútil vnútorný strop, fungoval  bez kolaudačného rozhodnutia.

 „Kolaudácia bola začatá, ale nebola ukončená,“ povedali nám na Mestskom úrade v Trstenej. Na stavbe by mali v najbližších dňoch vykonať stavebný dozor.

Podľa informácií MY Oravské noviny strecha spadla pod ťarchou navlhnutej sklenej vaty. Plánované akcie organizátori odvolali.

Halu pritom otvorili pred dvoma mesiacmi, zatiaľ nie je isté, kto je za zrútenie stropu vinný. 

Policajtom zatiaľ udalosť nikto nenahlásil. „Polícia však z úradnej povinnosti začne vyšetrovanie prípadu,“ povedala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

 

autor: Juraj Koník, Martina Pažitková

VIDEO

Zedník po páde stropu haly pomáhal deťom

 

Majiteľ sa vyjadrí v utorok

Ľadová plocha je súčasťou komplexu spoločne s hotelom Altis. Hotel je vraj momentálne prázdny a zatvorený, kontakt na majiteľov zamestnankyňa nechcela poskytnúť.

Za projektom stoja bratislavskí podnikatelia Filip Fedák a Michal Dobre. Fedák zodvihol telefón na letisku v Londýne. „Vraciam sa z Vancouvru z pracovnej cesty a dnes k tomu určite neviem povedať nič,“ povedal SME Fedák a zložil. K situácii sa vraj vyjadrí v utorok.

 V tom čase sa tam konal predvolebný míting novej Strany občanov Slovenska Soska, za ktorú kandiduje aj hokejista Richard Zedník. S deťmi si prišiel na nový zimný štadión zakorčuľovať.

Neskôr ho čakala ešte autogramiáda. Počas tréningu ľudia počuli praskanie a pukanie materiálu a rýchlo opustili priestory. Niektorí museli aj vykopávať dvere.

„Bola to otázka pár sekúnd. Najskôr začal padať polystyrén, vyzeralo to akoby začalo pršať,“ opisuje situáciu Jolana Čajková, kandidátka Strany občanov Slovenska. Akciu na podporu strany so slávnym hokejistom organizovala ona. V hale už predtým raz bola a opäť počula podobný hrmot.

„Som si myslela, že to je normálne ale naraz sa urobila v strede čiara a v priebehu dvadsiatich sekúnd všetko padlo,“ dodáva Čajková. Jeden z rodičov podľa nej vykopol núdzový východ.

„Videla som niekomu na hlave škrabanec, ale v konečnom dôsledku to bolo jedno veľké šťastie,“ povedala Čajková. Na zimnom štadióne bolo podľa nej v momente pádu obloženia asi 130 ľudí. 

Svedectvo kameramana

"Práve sme natáčali zábery z popoludňajšieho tréningu hokejovej prípravky, keď sa nádejam venoval aj bývalý reprezentant Richard Zedník," povedal dnes pre TASR priamy svedok incidentu, športový redaktor TV Oravia Tomáš Brna s tým, že v inkriminovanom čase sa v hale nachádzalo približne 150 ľudí.

Väčšiemu nešťastiu podľa neho zabránila duchaprítomnosť okolo mantinelov stojacich rodičov malých hokejistov. "Všimli si, že zo stropu začala zrazu padať na ľad akási záhadná námraza, preto rýchlo zvolávali deti, aby išli preč z ľadovej plochy. Vzápätí sa ozvalo prasknutie a doslova za pár sekúnd sa strop masívne zrútil," opisoval Brna.

Zároveň vyvrátil dohady o páde strechy pod náporom snehu. "Vonkajšia konštrukcia vydržala a stojí ďalej, spadla len izolácia, podhľady a na nich nainštalované osvetlenie," dodal s tým, že medzi ľuďmi zavládla značná a pochopiteľná panika, no všetkým sa podarilo včas uniknúť do bezpečia.

Halu otvorili v novembri

Na novembrovom otvorení športoviska sa zúčastnil aj prezident Ivan Gašparovič. Od majiteľov novej haly dostal dres s vlastným menom vo farbách HK Altis.

Predsedom strany Strany občanov Slovenska Soska, za ktorú v najbližších voľbách Zedník kandiduje a ktorá chce podľa vlastných slov pozdvihnúť šport na Slovensku, je Peter Marček.

fotoBoli ste v športovej hale, keď sa zrútila strecha?

  • Informácie z miesta alebo fotky nám pošlite naweb@sme.sk.
     
  • Video? Pridajte ho na vii.sk (hneď zverejnené) alebo pošlite priamo do SME. Ďakujeme

 Video z youtube, ktoré sme pripojili k článku, TV Oravia stiahla.

Otvorenie zimného štadióna v novembri 2011.

pondelok 23. 1. 2012 11:11 | Rado Gríger, Michal Trško, Lýdia Votjaššáková
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní SME. (Predplaťte si SME cez internet.)
© 2012 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

 
 
 
 
 
 
Map data ©2012 Google, Tele Atlas, Transnavicom - Terms of Use
 
 
 
 
 
 
 
Map
Satellite
Hybrid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Čítať celú diskusiu: počet reakcií: 170

Najnovšie príspevky:

24.01.2012 12:23 - mam otazku
24.01.2012 9:12 - pokusy budu vzdy
24.01.2012 7:41 - tak je to teda,
24.01.2012 6:08 - Pri Oravskej priehrade
24.01.2012 5:28 - len Milos a jeho
 

Hala vyzerá zvonku neporušene. Plechová strecha totiž zostala a na ľad dopadlo celé 
vnútorné obloženie s izoláciou.

Hala vyzerá zvonku neporušene. Plechová strecha totiž zostala a na ľad dopadlo celé vnútorné obloženie s izoláciou.

Foto: MY ORAVSKÉ NOVINY - LÝDIA VOJTAŠŠÁKOVÁ

Inzercia


Čítajte viac:https://orava.sme.sk/c/6228111/hala-v-trstenej-kde-sa-zrutil-strop-na-zednika-a-deti-nebola-skolaudovana.html#ixzz1kNJnCwAZ

Anketa

Je správne, že vedenie spoločnosti Altis podnikalo v neskolaudovanej hale?

áno, len tak ďalej... (14)
44%

nie, ale treba to riadne vyšetriť a potrestať... (18)
56%

Celkový počet hlasov: 32