O príspevok na digitálnu TV budú musieť sociálne slabší ľudia požiadať sami

16.12.2010 18:24

 

O príspevok na digitálnu TV budú musieť sociálne slabší ľudia požiadať sami

settopboxRezort dopravy rozhodol o zmene pri prideľovaní finančnej pomoci na nákup set-top boxu. O príspevok na prechod na digitálnu TV, ktorý mal byť automaticky prideľovaný a odosielaný formou poštovej poukážky, budú musieť ľudia najnovšie požiadať sami. Vyplýva to z novely zákona o digitálnom vysielaní, ktorú chce zmeniť ministerstvo nepriamo cez parlamentom prerokovávanú novelu zákona o vnútrozemskej plavbe.

"My sme nemali právnu bázu pre priame vyplácanie podpôr a na základe opakových rokovaní aj s ministerstvom financií, aj ministerstvom práce toto bolo zadefinované ako cesta k tomu, ako dostať k sociálne najslabším finančnú pomoc," vysvetlil pre TASR minister Ján Figeľ (KDH). Upozornil, že doteraz stanovená výška podpory sa nemení, zostáva tak na úrovni 20 eur.

Pôvodne mal byť tento príspevok pre občanov s nízkym príjmom, dôchodcov a hendikepované osoby prideľovaný automaticky. Bývalé vedenie rezortu pod vedením Ľubomíra Vážneho (Smer-SD) chcelo cez tretiu organizáciu zabezpečiť spracovanie dát a odoslanie poukážky poštou. Okrem sociálnej odkázanosti je podmienkou aj platenie koncesionárskych poplatkov

 

 

 

 

https://www.komunikuj.sk/kablove-televizie/o-prispevok-na-digitalnu-tv-budu-musiet-socialne-slabsi-ludia-poziadat-sami