Príhovor starostu k fašiangovému plesu v Babíne

18.02.2012 20:02

 

Milí hostia

 

Dovoľte, aby som Vás srdečne privítal tu na pôde kultúrneho domu v Babíne.  Je tomu už desať rokov, čo niekomu skrsla pekná myšlienka stretať sa tu ako voľakedy na fašiangy.  Veď naši dedovia tieto ľudové sviatky využívali takisto na spoločné stretanie.  Veľmi ma teší, že sa nám darí udržať túto tradíciu a aj tento jubilejný desiaty krát sa vo februári stretáme tu v babínskom kulturáku.   Pred pôstom je to posledná možnosť zabaviť sa.  Veľmi ma teší, že Vás, ktorí ste prijali naše pozvanie neodradili ani prekážky, ako je mráz, či vyschnutý prameň a nedostatok pitnej vody. Vy sa určite nedostatku pitnej vody nemusíte obávať v tejto sále. Pretože tam vedľa na dvore stojí cisterna s osemtisíc litrami vody. A určite sa nemusíte obávať ani nástrah ako je nuda, či nedostatok darov v tombole.  Ako vidíte, hrať nám celú noc budú chlapci zo Zákamenného. Ak sa osvedčia, objednáme si ich aj na budúci rok.  Vystúpia pre nás aj deti z našej školy s tanečnými kreáciami, prekvapíme Vás aj novotami ako je vystúpenie šermiarov zo Žiliny a dokonca príde aj barman s ohňovou barmanskou šou. No a samozrejme nesmie chýbať folklór.

Keď sa dívam na Vás milí hosita, vidím, že sa tu zišlo to zdravé jadro Babína. Ako sa hovorí, dobrého je vždy málo.  Ale nebojte sa, tým pádom sa zvyšuje Vaša šanca vyhrať v našej štedrej tombole.  Ako vidíte 33 sponzorov nám dalo svoj dar do tomboly. Máme pre Vás všetko od televízora po  lampu.

Dovoľte mi na tomto mieste vymenovať našich sponzorov, ktorým z tohto miesta, z mojej pozície starostu úprimne ďakujem, že i napriek kríze naša tombola nie je chudobnejšia ako v minulom roku.

Takže ďakujeme p. Slameníkovi ako predsedovi Pozemkového spoločenstva Babín a Morkaďská hoľa, ktorý venoval poukaz na palivové drevo,  predstaviteľom COOP Jednota Námestovo za tri darčekové balíky,  firme Stamar Hruštín za vŕtačku, Tlačiarni Kubík za aperitív, p. Olešovi z Ťapešova za ohrievač, DVD prehrávač a fén, spoločnosti DSI Data Námestovo za poukaz na grátis celoročné pripojenie na internet, p. Matysovi z Uhoľných skladov Námestovo za spoločenské šaty, p. Brišovi z Oravskej Lesnej za štyri obrazy kostola v Babíne, p. Šramkovi z Trenčína firma Ekoauditor s.r.o.  za holiaci strojček, firme Falcon z Fiľakova za futbalové lopty s príslušenstvom, p. Sochovi z Jasenice za tanierovú súpravu, p. Lajmonovej z vydavateľstva regionálneho dvojtýždenníka Oravec za dva poukazy na ročné predplatné novín, p. Barťákovi za dekoračný podnos, firme Plastik z Ťapešova za aperitív, spoločnosti Elektrohall za váhu, firme Domatra za dve lopaty, p. Vrábľovi - autodoprava za DVD prehrávač, firme Jumatex za sadu nožov, obliečok, rámov a hodín, firme Dakna a.s. z Námestova za poukaz na jedno jahňa a kartu na odber mlieka, pošte Hruštín za promo šálky, dáždniky a knihu,  firme Bortex za pracovnú obuv, kvetinárstvu Sestrenek za vonné sviece a dekoračné vázy, firme Elektrolux za nočnú lampu, p. Jaššovi z píly Hruštín za mixér, firme Tonermedia z Dolného Kubína za školské ruksaky a perá, p. Jozefovi Cechovy z Námestova za poukaz na nákup v hodnote 33 €, p. Kubasovej za darčekový kôš, a obec Babín dala okrem starostovho osobného  daru jeden kus kuka nádoby do dnešnej štedrej tomboly.

Srdečná vďaka všetkým, starosta Laťák